MiX-glossy
Flexibel geloven in Nederland

Waarom een glossy?

Uit onderzoek blijkt dat bijna een kwart van de Nederlandse bevolking elementen uit verschillende religies en levensbeschouwingen combineert. De glossy MiX gaat uitgebreid in op deze onderzoeksresultaten, met quotes van bekende Nederlanders zoals cabaretier Jörgen Raymann, tv-presentatrice Annemiek Schrijver en zenleraar Ton Lathouwers.

Het tijdschrift bevat ook een aantal portretten van ‘MiXers’, zoals de joods-boeddhistische zangeres Lies Müller, die zal optreden op 23 mei, en theologe Berthe van Soest, die zich laat inspireren door Hare Krishna’s, sjamanisme, tarot en Keltische feesten.

Er staan columns in de glossy van o.a. schrijfster Rosita Steenbeek, cabaretière Nilgün Yerli en tv-presentator Narsingh Balwantsingh over hun eigen multireligiositeit. Een zelftest helpt de lezer ontdekken in hoeverre hij of zij zelf een ‘flexibele gelovige’ is. Verder bevat MiX tips voor multireligieuze bezinningscentra, gemeenschappen, tv-programma’s en boeken.

De aanleiding voor deze glossy is de afronding van twee vierjarige onderzoeksprojecten naar multireligiositeit, aan de Vrije Universiteit en aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving. 

 

De twee leiders van de onderzoeksprojecten, prof. dr. 
André van der Braak en prof. dr. Manuela Kalsky, zijn de hoofdredacteuren van dit eenmalige tijdschrift over flexibel geloven.

Foto: Dolph Cantrijn